Otkrivamo! 7 stvari bez kojih ne trebate ici na put!

Situacija poznata svima, dva kofera, jos tri male torbe, brdo stvari, i sve to nosimo sa sobom na put od tri dana. I gle cuda, pola tih stvari ne pogledamo, a ne da nam trebaju, ali zato nam glavobolju zadaju flasteri koje nemamo gdje kupiti a upravo nas je nazuljala cipela. Kako se ovakva situacija vise nikom  ne bih ponovila, odlucili smo od ljudi, koji puno putuju, saznati sto sve obavezno moramo imati u torbi kada se pakiramo na putovanje! 

1.Tablete za bolove- malo tko od nas razmislja da bi nam godisnji odmor ili putovanje koje dugo planiramo mogli pokvariti bolovi. Medutim upravo su ne nadani bolovi, glavobolja, zubobolja, kraljeznica izvor najveceg broja neugodnosti na putovanjima. Ne znate kako se gdje odredeni ljekovi zovu, ne znate gdje su ljekarne i da li uopce ono sto vam treba moze kupiti bez recepta. zato niste sa sobom.

2. Rucnik. da rucnik, bar jedan svoj, nikada ne znate kakvi vas docekuju u smjestaju koji ste rezervirali pa je bolje da za svaki slucaj da bar jedan imate.

3. Flasteri. O da flasteri. Na putovanjima, ako zelimo sto vise razgledati hodamo znacajno vise nego uobicajno, a noge imaju tendenciju naticanja i od hodanja i od duge voznje, pa se vase omiljene cipele u tren pretvore u izvor ili rasadnik zuljeva suvgdje po stoplaima. Flasteri su mali, a znacajni pratitelj na putovanjima.

4.Tenisice. Bez njih nigdje. Ljeti i zimi, najprakticnija, najsvestranija obuca. Nakon svih zuljeva jedino sto cete jos moci obuti na noge. Ida, savrseno se mogu uklopiti u razlicite kombinacije, i za planinarenje i grad, uz dobar odabir odjece i odlazak na veceru.

5.Jakna. i za vrijeme najvruceg i susnijeg lljeta, i za putovanje u pustinju. I za tropsku klimu. Jakna. Puno putnika nam se pozalilo da im je putovanje, razgledanje bilo nemoguce zbog pokvarenog vremena, iznenadne kise ili hladne fronte. dakle jakna.

6.Pamucna trenirka ili tajice za zene, da najdobniji komad odjece, zauzima jako malo mjesta u koferu a mulifunkcionalan je. Bs kao i tenisice uz malo maste i dobro kombiniranje moze posluziti za odlazak gotovo bilo gdje.

7. Pegla za kosu, ni na putovanjima ne zelimo izgledati kao da nas je izbacio tornado ovaj tren, ali ne zelimo ni vecinu dana provesti fenirajuci se, praveci frizuru itd. Pegla za kosu mozda nije najbolji prijatelj kose, ali je na putovanjima zakon. S njom cete na brzinu kosu dovesti u stanje da izgleda prihvatljivo i uredno. Vise od tog vam ni ne treba, pa na godisnjem ste.

Bonus savjet, sve ono sto vam je ovisnost, odnosno bez cega ne mozete, kao naprimjer jutarnja kava, ponesite sa sobom, na razlicitim mjestima, se kava razlicito priprema, razlicitog je okusa, i velika je vjerovatnost da one na koju ste naviknuli nema ni u caffe barovima ni u trgovinama. Takve stvari uvijek nosite sa sobom!

Za kraj, jos jednom provjerite da li imate sve potrebne dokumente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *