Malaga

Rodni grad slavnoga Pabla Picassa jedno je od najsunčanijih europskih mjesta. U Malagi u ljetnom vremenu možete uživati skoro pola godine te je ona tako savršeno mjesto za sve ljubitelje sunca i mora, ‘začinjenih’ andaluzijskim šarmom.

Andaluziji, regiji prepunoj predivnih gradova, Malaga je mjesto koje vjerojatno najbolje kombinira morski ugođaj, kulturno-povijesnu baštinu i autentični ugođaj španjolskog juga.

Dobra gastronomska ponuda temelji se na uobičajenim andaluzijskim specijalitetima, prije svega raznolikim tapasima, ali i, očekivano za obalni grad, ribi i odličnim vinima, nekoć jednima od najpoznatijih u Europi.

Osim što se ondje odlično jede i pije, u Malagi se dobro i zabavlja te se upravo u njoj održava jedna od najvećih španjolskih ‘fiesta’ – Feria de Malaga, koja se održava u spomen na dolazak ‘katoličkih kraljeva‘ Ferdinanda i Izabele, koji su 1487. godine ušli u grad i time okončali stoljetnu maursku vladavinu.

Među gradskim znamenitostima ističu se utvrda Alcazaba i dvorac Gibralfaro, smješten na brdu iznad Alcazabe. Posebna je atrakcija Katedrala, koja nikada nije potpuno dovršena. Iz tog razloga jedan toranj samo je djelomično izgrađen, zbog čega to svetište ima zanimljiv nadimak – ‘Jednoruka‘.


Preuzeto s:https://www.putovnica.net/odredista/spanjolska/malaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *