Hana Tabaković-moj drugi dom je Istanbul

Danas nam u goste dolazi jedna posebna cura, novinarka veselog duha. Ozbiljna u poslu, kako kaze vecina onih koji prate njen rad, postena i pametna, umjerena ali uvijek u potrazi za pravom inforamacijom, bezkompromisno snazna osoba. Bas onakva kakav novinar treba biti, korektan i objektivan ali ne odustajati od istine.

 1. Za pocetak, tko je zapravo Hana Tabakovic, mi te znamo, javnost, onakvu kako sam u uvodu navela ali mene zanima kako ti opisujes sebe?

-Mislim da je jako teško opisati samu sebe, no za sebe bi rekla da sam osoba koja jako voli mir, ne volim nepravdu i mislim da sam preemotivna što je nekada loše jer previše stvari uzimam srcu. Ali kada je posao u pitanju tu se trudim objektivna a moram priznati to je nekada i teško posebno jer sam urednica i voditeljica političke emisije – mislim da dalje ne moram objašnjavati 🙂

 1. Novinarski posao je jedan od najsresnijih poslova, tako kazu istrazivanja, kako se ti svakodnevno nsois sa stresom?

– Stresan je, ali bitna je okolina kao i kolektiv u kojem radiš. Imam zaista sreće što sam okružena odličnom i obrazovanom ekipom kojoj ništa nije teško pa nekako stres podijelimo pa nam je svima lakše hahaaahhaha

 1. Imas li rituale opustanja ili neki drugi nacin na koji izbacujes nakupljnu negativnu energiju?

Imam genijalnu trenericu čije treninge sam malo zapustila, ali imam divne prijatelje, brata koji mi je veliki oslonac pa kada malo dođe do preopterečenja organizma odem na neki koncert ili porazgovaram sa bratom i problemi jednostavno nestanu.

 1. Obzirom da smo mi portal o putovanjima kao stilu zivota, koliko su tebi u zivotu vazna putovanja?

Putovanja su mi jako važna i zaista ih jako volim. Volim taj osjećaj da neki drugi grad, državu pretvoriš u svoju oazu na nekoliko dana i da ne razmišljam o nićemu već da uživam u trenutcima koje provodim tamo.

 1. Idealno drustvo na idealnom putovanju, koga bi vosila sa sobom

Tu sam ja jednostavna, uvijek isto, imam moju najbolju prijateljicu Andreu koja je odličan suputnik i s njom bi na kraj svijeta. Ali naravno, tu je i osoba  koja mi predstavlja cijeli moj svijet, ali to sebično čuvam za sebe .

Hana i Andrea

 1. Koje od svojih putovanja bi izdvojila kao najbolje, posebno

uh to je bar lako, Istanbul. Jednostavno sam zaljubljena u taj grad. Magija koju posjeduje je nevjerovatna, od trena kada sletim na Ataturk imam osjećaj da me ponese jedan veliki balon sreće. Grad je nevjerovatan spoj istoka i zapada, 12 milijuna stanovnika i preljubaznih ljudi. Mislim da je to grad u koji ću se uvijek vračati, a to potvrđuje i činjenica da tradicionalno ide, i ove godine, jer Istanbul se jednostavno ne može vidjeti nikada cijeli.

 1. A koje kao potpuno razocarenje i promasaj

Mislim da ni jedno putovanje ne može biti promašaj. Prije svega najvažnije je s kim ideš, jer i da idem u kolibu negdje u šumu ako sam u društvu osobe koju volim ne može biti loše. A priroda je čudo i nikada je se ne mogu dovoljno nagledati ali ni nadiviti.

 1. Koja kultura i zemlja te fascinira

Istok, definitivno. Ne znam zašto ali zaista sam dosta putovala, ali niti jedna zemlja me nije oduševila kao Turska. Taj nevjerovatni spoj svega od arhitekture, običaja hrane za mene je raj na zemlji.

 1. Postoji li mjesto, zemlja kojoj se uvijek rado vracas

Mislim da sam već rekla Istanbul, ove godine vračam mu se treći puta sa već ispisanim mjestima koje moramo posjetiti.

 

 1. Kada bi mogla birati gdje bi voljela zivjeti i zasto

ahahahaha u današnje vrijeme čujem da je Njemačka obećana zemlja, no meni su  naši otoci jako privlačni i mogu se zamisliti da živim recimo na Korčuli. Ona mi je čarobna i toliko posebna da život tamo zaista mogu zamisliti.

 1. Nova televizijska sezona nakon ljetne stanke se zahuktava kakve nam projekte propremas

I dalje, ZOOM ZAGREB je prioritet broj jedan, politička emisija u kojoj obrađujemo aktualne političke teme, a ono što je najvažnije kolegica Jelena Bokun i ja smo već dobro uhodani tim pa nekako na Zoom gledamo kao na našu bebu koja iz tjedna u tjedan ima sve više gledatelja koji nam se javljaju i daju zaista pozitivne komentare, a to je za nas velika čast. Naravno, i dalje radim emisiju o umirovljenicima i slušam njihove priče i uvijek sam bogatija za jedno životno iskustvo. A ni moje manjine nikako ne zaboravljam jer emisija Nacionalne manjine je u posljednje tri godine dobila dvije nagrade. I na to smo svi ponosni.

 1. I za one koji te do sada nisu pratili, gdje sve gledatelji i u kojim terminima te mogu gledati?

Zoom Zagreb svakoga radnog dana od 21.30h pa do 22.30h , Nacionalne manjije se emitiraju u četvrtak u 14.00h , dok je Mirovinski odrezak na programu u petak u 14.00h

Jelena Bokun, Hana Tabaković i Matea Ćorić

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *